دلایل تنبلی به همراه 11 روش درمان آن را بخوانید

دلایل تنبلی و راه های درمان تنبلی

همه ما انسان‌ها ساعات یا روزهایی از سال را تنبلی می‌کنیم؛ اما شدت آن می‌تواند متفاوت باشد. برخی برای درس خواندن تنبلی می‌کنند، برخی در محل کار خود تنبلی می‌کنند. نوع تنبلی ما متفاوت است اما دلایل تنبلی می‌تواند در بیشتر افراد یکسان باشد. در ابتدای این مطلب قصد داریم به دلایل تنبلی اشاره کنیم و در مرحله بعد راه‌حل‌هایی را پیش پایتان خواهیم گذاشت که ممکن است برای شما بسیار کاربردی باشد. پس تا انتها این مقاله همراه ما باشید.

دلایل تنبلی کردن چیست؟

  • کاری که می‌خواهید انجام دهید کسل کننده است
  • انتظارات‌تان برای انجام کار بالاست
  • سعی می‌کنید کارهای زیادی انجام دهید
  • فکر می‌کنید تسک‌هایتان سخت است
  • برای خود باید‌های زیادی می‌گذارید
  • مسایل را بیش از حد پیچیده می‌کنید
  • به موضوعات به صورت صفر و یک نگاه می‌کنید
  • استرس‌ خود را مدیریت نمی‌کنید
  • دائما به خودتان خرده می‌گیرید

کاری که می‌خواهید انجام دهید کسل کننده است: یکی از دلایلی که ما معمولا به سراغ انجام آن کار خاص نمی‌رویم این است که آن کار کسل کننده است. اگر کاری برای شما هیان انگیز باشد، احتمالا روی آن تمرکز خواهید کرد.

انتظارات‌تان برای انجام کار بالاست: انتطارات غیرواقعی و نداشتن استراتژی سبب می‌شود که شما احساس عرق شدن کنید و از انجام وظایف خود اجتناب کنید.

سعی می‌کنید کارهای زیادی انجام دهید: اگر برای انجام دادن کار 5 هدف داشته باشید احتمال موفقیت شما به شدت کاهش پیدا خواهد کرد. این احساس گیجی باعث دوری شما از انجام کار می‌شود.

فکر می‌کنید تسک‌هایتان سخت است: تسک‌های شما سخت است و مغز به بدن فرمان می‌دهد که از انجام دادن آن خودداری کنید. و این مورد نیز یکی از دلایل تنبلی است.

برای خود باید‌های زیادی می‌گذارید: یکی از مواردی که انگیزه درونی شما را می‌کشد، همین بایدهاست. بایدها مانع شروع کار می‌شود.

مسایل را بیش از حد پیچیده می‌کنید: پیچیده کردن و پیچیده دیدن مسائل باعث می‌شود که اشتیاق کمتری برای شروع کار جدید داشته باشید. و نخودآگاه تنبلی می‌کنید.

به موضوعات به صورت صفر و یک نگاه می‌کنید: هنگامی که در مورد موضوعی خیال‌پردازی می‌کنید، غایت آن کار را خواهید دید و هنگام اجرا وقتی نمی‌توانید آن کار را با همان کیفیت انجام دهید بیخیال شروع می‌شوید و هیچ کاری نمی‌کنید زیرا فکر می‌کنید انجام کارهای کوچک هیچ اثری ندارد.

استرس‌ خود را مدیریت نمی‌کنید: اگر غرق در استرس باشید، مغزتان به شما می‌گوید که باید از انجام کارهای بیشتر خودداری کنید تا نمرید.

دائما به خودتان خرده می‌گیرید: تنبلی برای شما خوب است. هرگز قرار نبود که 2 ساعته و 7 روز هفته کار کنید! پس گاهی اوقات لازم است به با خانواده و دوستان‌تان فیلم ببینید، استراحت کنید و کمتر به خودتان خرده بگیرید.


 

راه‌های درمان تنبلی چیست؟

  • اهداف‌تان را مدیریت و اندازه گیری کنید
  • کمال گرایی را از خود دور کنید و کنار بگذارید
  • خودگویی مثبت با خودتان داشته باشید
  • یک برنامه عملیاتی برای خود ترسیم کنید
  • بر روی نقاط قوت خود تمرکز کنید
  • موفقیت‌های خود را در طول مسیر تشخیص دهید
  • از دیگران کمک بخواهید
  • جلوی پرت شدن حواس را بگیرید
  • برای انجام کارها جذابیت ایجاد کنید
  • به خودتان پاداش دهید

اهداف‌تان را مدیریت و اندازه گیری کنید: تعیین اهداف غیرواقعی شما را فرسوده خواهد کرد و فرسودگی باعث کاهش انگیزه، علاقه و اشتیاق خواهد شد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که اهداف را کوچک‌تر و دست یافتنی کنید. هدفگذاری دارای اصولی است که در اینجا به صورت مفصل در مورد آن صحبت کرده‌ایم.

کمال گرایی را از خود دور کنید و کنار بگذارید: تحقیقات مختلف نشان می‌دهد که کمالگرایی روز به روز در حال افزایش است. این تحقیقات تاکید می‌کند که افراد انتظارات غیرواقعی‌تر از خود و اطرافیان‌شان دارند و همین مساله باعث افزایش افسردگی در افراد شده است. همچنین بررسی‌ها نشان داده است که کمالگرایی باعث افزایش استرس در شما خواهد شد.

خودگویی مثبت با خودتان داشته باشید: اینکه خودتان را فردی تنبل خطاب کنید، یعنی خودگویی منفی انجام دادید. خودگویی منفی باعص کاهش انرژی شما خواهد شد. به جای این کار به خودتان بگویید “من تمام تلاشم را میکنم تا آنچیزی که می‌خواهم اتفاق بیافتد”.

یک برنامه عملیاتی برای خود ترسیم کنید: رسیدن به اهداف با برنامه ریزی آسان‌تر است. در مورد اینکه چقدر زمان، تلاش و سایر عوامل برای رسیدن به هدف نیاز دارید را واقع بینانه عمل کنید.

بر روی نقاط قوت خود تمرکز کنید: تحقیقات نشان داده است که تمرکز بر نقاط قوت بهره وری، احساسات مثبت و مشارکت در کار را افزایش می‌دهد. بنابراین در شروع کار سعی کنید بر روی نقاط قوت خود تمرکز کنید.

موفقیت‌های خود را در طول مسیر تشخیص دهید: دستاوردهای زندگی شخصی و کاری خود در دفتری یادداشت کنید. این کار به شما حس اعتماد به نفس می‌دهد و شما را برای پیمودن راه کمک خواهد کرد.

از دیگران کمک بخواهید: بسیاری از ما فکر می‌کنیم که درخواست کمک کردن از دیگران نشانه ضعف است. مطالعات انجام شده در سال 2018 نشان داده است که افرادی که در محل کار خود از همکارانشان کمک درخواست نمی‌کنند میزان نارضایتی شغلی نسبتا بالایی دارند.

جلوی پرت شدن حواس را بگیرید: خب، شاید بپرسید چگونه باید این کار را انجام داد؟ پاسخ بسیار ساده است جلوی هرگونه اعلان (نتیفیکیشن) را بگیرید. شبکه‌های اجتماعی به گونه‌ای ساخته شده‌اند که باعث ایجاد حواس پرتی شما خواهند شد.

برای انجام کارها جذابیت ایجاد کنید: ما تمایل داریم از انجام کارهای کسل‌کننده و خسته کننده دوری کنیم. به همین دلیل باید برای انجام کارها یک جذابیت ایجاد کنید. مثلا اگر می‌خواهید ورزش کنید همزمان به موسیقی گوش کنید یا قدم‌شمار گوشی را فعال کنید تا مسیری که طی می‌کنید را ببینید.

به خودتان پاداش دهید: پاداش دادن به خود را فراموش نکنید، اگر قرار است تمام شبانه روز را بیدار بمانید که یک پروژه را به سرانجام برسانید فردا آن روز خودتان را در یک کافه قهوه مهمان کنید و یا سینما بروید یا هرکاری که دوست دارید را انجام دهید.


نتیجه گیری

تنبلی همیشه چیز بدی نیست و لازم است همه ما روزهایی را آرام و بی‌دغدغه سپری کنیم. با این حال شاید لازم باشد پایان‌نامه خود را به اتمام برسانید و یا پروژه‌هایی که در دست‌تان هست را به کارفرما تحویل دهید. در یان صورت می‌توانید به نکاتی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم توجه کنید و سعی کنید از آن‌ها استفاده کنید تا بر تنبلی علبه کنید.

حامد فردوس آرا
سال‌ها به عنوان مدیر و مشاور بازاریابی با برندهای مطرحی همکاری داشتم. بنیانگذار چند استارتاپ در داخل و خارج از ایران بودم و هم اکنون به عنوان مشاور بازاریابی با چندین استارتاپ همکاری می‌کنم.